Uncategorized

מזרונים איכותיים ויציבים

הרבה בני אדם שסובלים מכאבים כרוניים, ישמחו להעיד, כי נאמר להם, חזור ואמור, שהינם חייבים לישון על גבי מזרונים איכותיים ויציבים, על מנת לנסות ולהפחית מעוצמת הכאבים שהם חווים מדי יום. חרף העובדה שקיימים מעט מחקרים בנושא הזה, של הקשר בין המזרון לבין כאבים כרוניים, כמה מהם מעידים, כי מזרן קשיח לא תמיד אמור להיות הבחירה הכי מוצלחת שלכם, מתוך הרצון שלכם למגר כאבים כרוניים, ובתוך כך לשפר את איכות השינה שלכם. המחקרים האלו מצאו, כי משתתפי המחקר שישנו אפרקדן על גבי מזרנים שסווגו בתור בינוני יציב, דיווחו על פחות כאבים בזמן השינה ובשעות הערות, מאשר מי שישן על גבי מזרון קשיח.

מה הם כללי האצבע בבחירה של מזרונים?

לכל בני האדם מתאימים מזרונים אחרים, בעוד שמזרון קשיח יכול להתברר כמאוד נוח בשביל בריות כאלו ואחרות, יש מזרונים בדרגת קשיחות פחותה ובינונית שעשויים להתאים לאנשים שונים. מה שעובד בשבילכם, לא בהכרח יעבור בשביל האחרים שחווים כאבים כרוניים מסביב לשעון. ברם, יש כמה כללי אצבע חשובים, שיובילו אתכם לבחירה מושכלת של המזרון הכי מתאים, ואלו הם לפניכם –

  • לרוב, המזרון שמקדם את היישור הרצוי של עמוד השדרה ושל המפרקים בעת שנת הלילה הרבה יותר רצוי על פני מזרן שמאפשר לעמוד השדרה שלכם או למפרקים שלכם לצנוח או להסתובב.
  • במידה והנכם מקיצים עם רמה גבוהה של כאבים, הדבר מעיד על אינדיקציה שעל המזרון שבחרתם מוטלת כל האשמה, ויתכן מאוד שחסרה לעמוד השדרה שלכם התמיכה הרצויה בעת שאתם ישנים.
  • על מנת להיטיב עם שנת הלילה שלכם, תשימו חתיכה של עץ דיקט מתחת למיטה שלכם, וזאת על מנת למזער את התנועה שמתרחשת מכיוון הקפיצים של המזרון הקיים שלכם.
  • תנסו ללכת לישון כאשר תניחו את המזרן שלכם על גבי הרצפה, לפעמים זה ממש עוזר.
  • אל תוותרו על ניסוי וטעייה – תשכבו על המזרון בחנות, ותסכימו לרכוש את המזרון רק בתנאי שיאפשרו לכם לקחת את המזרון לחודש של ניסיון בבית שלכם, "אין חכם כבעל ניסיון".

אולי גם תאהב...